Cununie de argint pentru familia Lupescu

Viața parohiei Octombrie 28, 2012

În data de 27 octombrie 2012 familia Ștefan și Elena Lupescu au fost binecuvântați de Biserica noastră în cadrul rugăciunii de mulțumire cu ocazia împlinirii celor 25 de ani de la Sfânta Taină a Cununiei.

Momentul a fost unul deosebit din mai multe motive.În primul rând pentru că enoriașii noștri nu sunt atât de familiarizați cu această slujbă. De obicei aceste evenimente trec prea repede în registrul zilelor aniversate doar în familie, într-un cerc destul de restrâns.E bine de știut că toți credincioșii pot beneficia de astfel de rugăciune la 25 de ani de cununie - cununia de argint-, la 50 de ani - cununia de aur - și la 75 de ani - cununia de diamant. În al doilea rând împărtășirea bucuriei cu ceilalți enoriași sporește atât fastul cât mai ales comuniunea întregii comunități. Spre exemplu, la acest eveniment au participat mai mulți prieteni, unii mai vechi alții mai noi, care s-au bucurat să fie alături de familia care, acum 25 de ani se forma tot în parohia noastră. Între timp ei au dat naștere celor doi copii pe care i-au îndemnat la o relație vie și energică cu Hristos și cu Biserica Sa.

Suntem cu toții alături de ei, împreună mulțumitori lui Dumnezeu pentru binefacerile cu care au fost binecuvântați în timpul celor 25 de ani de căsătorie și rugăm pe Hristos Domnul mult milostiv și de oameni iubitor să le dăruiască credință tare, sporire în dragostea pe care și-o împărtășesc și nădejde despre care Sfântul Apostol Pavel scria romanilor:„ nu rușinează pentru că iubirea lui Dumnezeu s-a vărsat în inimile noastre prin Duhul Sfânt, cel dăruit nouă”.

Pr. drd. Ifrim Mihai