A trecut la cele veșnice venerabilul paraclisier Petre Bălăcianu !

Viața parohiei Iunie 21, 2014



În ziua de 20.06.2014 în parohia noastră a avut loc un eveniment mai puțin dorit.

În urma unei boli necruțătoare cel care a fost paraclisierul bisericii noastre mai bine de treizeci de ani a trecut la cele veșnice. Bădia Petre Bălăcianu a fost un exemplu de smerenie, cumințenie, credință, sincertate, modestie, corectitudine, respect față de cele sfinte nu numai pentru credincioși ci și  -  de multe ori  -  chiar pentru noi preoții.

Credem că datorită însumării atâtor calități Dumnezeu i-a îngăduit o carieră impresionantă în ceea ce privește slujirea sa ireproșabilă de paraclisier alături de ultimii patru preoți care au slujit sau slujesc la altarul acestei sfinte și frumoase biserici.

Regretele nu vin numai din partea noastră ci și din partea tuturor credincioșilor care l-au însoțit pe ultimul drum într-o așa zi ploioasă. Toți am smțit că am pierdut un OM BUN, un model de viețuire duhovnicească și un prieten de nădejde al bisericii.

Fie ca Bunul Dumnezeu să adauge mila Sa nemărginită la săracele noastre cuvinte și prea puținele noastre rugi pentru ca astfel, sufletul regretatului nostru prieten și bunului Său slujitor să fie odihnit cu drepții acolo unde nu este nici durere, nici întristare, nici suspin !

Dumnezeu să-l odihnească în pace !

Pr. IFRIM MIHAI