Eroii neamului pomeniți în parohia noastră

Viața parohiei Mai 30, 2014

          De sărbătoarea Înălțării Domnului, pe 29 mai 2014 în parohia „ Sfântul Ierarh Spiridon ” - Sabasa au avut loc, după Sfânta Liturghie, manifestări legate de cea de a doua semnificație a zilei, pomenirea eroilor căzuți pe toate câmpurile de luptă pentru apărarea patriei. Slujba a fost oficiată de un sobor de preoți avându-l în mijlocul lor pe pr. protoiereu Ionel Cuțuhan. După serviciul religios au urmat apoi: 

- un scurt program de cântece patriotice interpretate de corul parohiei;

- o serbare susținută de elevii clasei a III-a de la școala din Sabasa pregătită de doamna învățătoare Cristina Petre;

- un emoționant moment folk susținut de doamna Arsineta Ciubotă;

          După toate acestea, prin grija celor ce s-au implicat în mod direct, toți cei prezenți au participat la agapa dată în cinstea celor pomeniți. Aducem mulțumiri celor ce au ajutat la organizarea evenimentului înălțător pentru că, fără efortul lor, nu am fi putut azi vorbi de acea zi la superlativ... Dar mulțumiri merită din plin și cei care au fost prezenți deoarece ei au constituit frumusețea și consistența evenimentului. Dăm slavă lui Dumnezeu și pentru vremea deosebită care a pus în valoare nu numai momentul în sine dar și portul popular pe care unii l-au îmbrăcat pentru a marca mai profund legătura dintre acesta și eroii pomeniți.

          Tuturor mulțumiri !

          Veșnică să le fie amintirea din neam în neam !

          Detalii foto puteți viziona pe : https://www.facebook.com/mihai.ifrim.927/media_set?set=a.10203172294221293.1073741850.1625831185&type=3&uploaded=120

 

Pr. paroh Ifrim Mihai