Biserica satului Sabasa cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir” a fost ridicată între 1854-1859 și este din lemn. A fost renovată în anul 1886 în forma în care se afla și în anul 1936. Primul preot care a slujit aici a fost preotul Fotache, urmat de preoții: Petre Bistriceanu, Gheorghe Bistriceanu, Ion Cojan, Vasile Danielescu, Dumitru Hrițcu, Vasile Gheorgheasa, Spiridon Lucanu și actualul preot Mihai Ifrim.
Dascăli au fost: Pantelimon Geană, Ștefan Mălinescu, Petre Teodorescu, Eugen Ilincă și actualul dascăl Narcis Bostan.
Preotul Spiridon Lucanu a renovat biserica, a construit un pod peste râul Sabasa (degradat între timp datorită intemperiilor și înlocuit cu unul mai trainic), a extins cimitirul.
În 1998 a început construirea unei noi biserici în stil ștefanian. În 2008 biserica era pictată în proporție de 60% de o echipă de pictori bucureșteni, condusă de Roman Valeriu. Hramul acestei biserici a fost fixat la Sfântul Spiridon cu ocazia sfințirii bisericii în anul 2010 de către ÎPS Teofan. Cu această ocazie preotul Spiridon este ridicat la rangul de iconom stavrofor. În anul 2011 preotul Spiridon trece la cele veșnice fiind înlocuit cu preotul Mihai Ifrim, numit aici prin transfer de la parohia Brătești Protoieria Pașcani.
La 500 m de biserică, în susul Sabasie se află un mic cimitir cu un paraclis. Hramul se serbează de Duminica Orbului.