Monument ridicat în cinstea eroilor neamului în Parohia Sabasa

Viața parohiei Iunie 27, 2013

Monument ridicat în cinstea eroilor

 neamului în Parohia Sabasa.

Luni 24 iunie 2013 a avut loc sfințirea monumentului eroilor neamului. Acesta este amplasat în zona cunoscută pe plan local sub denumirea „la măr” și a fost ridicat prin străduința câtorva credincioși cu inimă bună. Aceștia, cu binecuvântare părintelui Iustin Pârvu și cu concursul preotului paroh Ifrim Mihai au ridicat o Sfântă Cruce pe locul unde – după mărturiile unor credincioși mai în vârstă din parohie – în timpul celor două războaie mondiale au căzut mulți ostași români.

Zona respectivă forma la un moment dat – după aceleași mărturii -  un peisaj sinistru prin mulțimea osemintelor acestor bravi eroi. Imaginea aceasta a rămas întipărită în inimile și sufletele copiilor de atunci. Acum nepoții și strănepoții acelora au înălțat Sfânta Troiță care va fi de acum înainte locul unde credincioșii parohiei Sabasa se vor întâlni an de an de Ziua Eroilor pentru a face pomenire înaintașilor lor. La eveniment au participat un număr mare de credincioși – aproximativ 250 de persoane – care au asistat la slujba de sfințire oficiată de preotul paroh în frunte cu preotul Ionel Cuțuhan, protoiereu al Protoieriei Ceahlău.

Trebuie să mulțumim tuturor celor care au contribuit la zidirea acestui monument impresionant și să rugăm pe Dumnezeu – Milostivul să le dea har, binecuvântare și multă sporire în toate.

 

 

 

 

Pr. Paroh drd. Ifrim Mihai